13 Haziran 2010 Pazar

PAZAR SABAHI VE SİNİR HARBİ

Gece sıcak dolayısıyla çok zor uykuya kavuştum.Onun sıkıntısı ile sabah su içmek için mutfaga geçtiğimde misafirler vardı ama hiç hoş misafirler degillerdi kimsenin hoşlanmadığı karıncalarla karşılaştım.

Aman allahım diye bir bırbırlandım ama bırbırımla kaldım .Nereye baksam karınca resmen evi karıncalar basmıştı.Offf dedim ama nasıl bir of çekmişim ki kardeşim geldi.Durduğumuz yerde ayağımızdan yukarıya tırmanan karıncalarla baş etmemiz lazımdı.

Ben elimde detan şişesi kardeşim elinde çamaşır suyu dolu vileda ile haklarından gelme mücedesi veriyorduk.Detanı öyle bi sinirle sıkmışım ki bi müddet sonra detan bitti.Karıncalar pis eve mı temiz eve mı gelirler bilmiyorum ama ben dün tam bir temizlik yapmıştım.Dün de hava okadar sıcak tı canım çıkmıştı temizlikten .

Detan bitince biz bi süre çamaşır sulu vileda ile silme işlemine devam ettik.Ama buda boş bir çaba oldu çünki ölmüyorlar sadece büzüşüyorlarmış.Viledanın sapından tırmanmaya başladılar.Baktım oda olacak gibi değil kaynar suya batırdım viledayı öldüler sanırım.Allahım beni affet.ama yapmalıydım bunu biraz canılik oldu ama onlarla yaşayamazdık.

Çünki bi yerde değiller küvette,mutfakta ,tezgahın üzerinde,fırının kenarında ,şampuanlara bile tırmanıyorlar,en kötüsüde bulaşık makinasinin içindelerdi .Makinayı bi açtım ki kıpır kıpırlar eee yok artık dedim.İki bardak üç tabak ile makinayı öylece çalıştırdım.allahtan buz dolabının içerisine girmediler:)


Sildikçe bunlar hala ortada dolanmaya devam ediyorlar tabı. kardeşime bırak canım dedim .Elektirikli süpürgeyi çalıştırdım çekmeye başladım.Önemli olan nereden geldikleri ve yollarını bulmaktı ikinci kata kadar tırmanmışlar çok yorulmuşlar zahmat etmişler ama öleceklerdi.aaa çok cani olmuşum bugün :((Nihayet yollarını bulduk balkondan geliyorlarmış kendilerine ipek yolu gibi bir yol yapmışlar tek sıra halinde pıtı pıtı gelmeye devam ediyorlardı.


önce yollarına biraz bulaşık macunu döktüm .Sonra canım arkadaşım gonca imdadımıza yetişti.Saolsun detan ve karınca tozu getirmiş.Bi güzel ilaçladık tozuda döktük,süpürüp sildim şimdilik çekildiler. Umarım hiç gelmemek üzere gitmişlerdir.

3 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

karinca mucadelen ins. basarili olmustur... Bende oldurunce (gerektigi zamanlarda) icim sizlar derim naptim yaa... Epeydir yazmamistim sana.. Mubarek 3 aylarin hayirlara vesile olsun ins canimcigim... Kocaman sevgiler medinem

TATESAL dedi ki...

Merhabalar canım seni buralarda bulmak ne güzel görüşemedik kaç zamandır...Karıncalarla uğraşmak zor olur tabi...Bence kullanılmış limon kabuklarını atmayın ve yol yaptıkları yerin üzerine koyun limona gelmezler...Sevgiler...

Unknown dedi ki...

kandilin mübarek olsun arkadasım