9 Ağustos 2011 Salı

DOSTLAR GELDİMMMMM

Selam sevgilim dostlarım.
çok üzün bir ayrılık oldu farkındayım ama bu arada da hiç boş durmadım.iş,ev kardeşimin düğün hazırlıkLarı derken baya bi zaman dilimi geçmiş.

bu arada herkese hayırlı ramazanlar.Rabbim her senelere sağlıkla nasip etsin.Gerçi havalar çok sıcak aman dostlar dikkat edin.

canım kardeşimin düğününü çok güzel bir şekilde yaptık.Allah mutlu mesut etsin .Ama annem ve ben çok üzüldük ve günlerce ağladık.Kardeşim evin küçüğü ve bizim kıymetlimizdi,sözdü ,tatlıydı,nişandı ,çeyizdi ,kınaydı derken ondan tam olarak ayrılacağımızı düğün gecesi anladık.çün ki diğerlerinde geri dönüp eve yanımıza geliyordu.



Düğün salonunda vedalaşırken kopamadık birbirimizden.Ablam evlenip gittiğinde kardeşimle ikimiz vardık birbirimize destek olacak.
sarıldık ,sarıldık ağladık öptük kokladık birbirimizi.Kardeşimle ilk defa bu denli bir mutluluk ve buruklukta sarılıp ağlıyorduk.O beni ben onu koklamaya doyamamıştık düğün salonunda.
Gelin arabasına binip uzaklaştıklarında ise arkasından baka kalmıştım.Eve nasıl gireceğim telaşı almıştı beni ve annemi.
Eve geldik ben direk odamıza kardeşimin yatağına oturup bir sigara yakıp hıçkırarak ağlamaya devam ettim.
Annem mutfakta ,babam odasında ,ablam yerleri silerken herkes birbirinden gizli saklı içini boşatmaya çalışıyordu.
ben ağlarken yeğenim mehmet odaya geldi .O da bocalamıştı çocuk gibi kavga ettiği küçük teyzesinden ayrılmıştı ve benim ilk defa o kadar ağladığımı görüyordu.
teyze sen ne yapıyorsun burda diye sordu ben ağlamaktan ona cevap bile veremiyordum.
beni sakinleştirmek için bastırdığı duygularıyla büyümüş teyzesini teselli ediyordu.

ağlama teyze giden gider kalan kalır dedi.Konuşamadan yüzüne baktım ve tebessüm ettim.elbisemi yatağımın üzerine ayakkabılarımı odanın ortasına atmıştım.mehmet teyze kalk elbiseni dolabına as ,ayakkabılarını sil kaldır diyordu.
ikimizde yorgun düşüp kardeşimin yatağına uzandık.Ben mehmet teyzen seninle vedalaştı mı diye sordum
evet dedi,
bi şey dedi mi sana dedim
ağlamaktan diyemedi dedi.
sonra bana döndü ve teyze ;
sen de de bir noktaya bakınca gözünde sulanma oluyor mu dedi.
devamını getiremedi ve ağlamaya başladı.


Teyze ben senin yanın da yatarım bu gece dedi ve yattı.ben yorgunluktan makyajımı bile temizleyemedim.Mehmet ıslak mendille makyajımı temizledi canım yeğenim benim.
O gece annem ve ben mutfakta ağlayarak sabahladık.
yıllarca kardeşimle aynı odayı paylaşmıştık ve odanın her tarafında şu ana kadar eşyaları var hepsini alıp gitmedi .ben onun eşyalarını görünce buruklaşıyorum.İlk günlerde olduğu gibi değ
il ,biraz da olsa alıştık.

Ankara uzak yer ama en azından mutlu mesut bu da bize yeter.



böylece günler geçip gitti .Daha yazacak çok şey var sıkmayayım sizi birazı
da diğer yazılara kalsın.
resimler kına resimleri.düğünde ağlamaktan aklımıza gelmedi.sevgiler.....

1 yorum:

TATESAL dedi ki...

Canım hayırlı uğurlu olsun Allah mesut etsin,çok zor olmuştur anlayabiliyorum ve benimde 2 kızım var okudukça geleceğimi gördüm sanki...ancak sağlık olsunda gerisine alışılır...sevgiler...