21 Eylül 2009 Pazartesi

BİTKİLERLE SAFRA KASESİ TAŞI DÜŞÜRME.

Safra kesesi taşları iki çeşit olur.Bunlardan biri kolesterol taşları diğeri ise pigmen taşları adındadır.Kolesterol taşlarının oluşum sebebi özellikle kolesterol açısında zengin beslenen insanlarda oluşmaktadır.Pigmen taşları ise daha çok farklı hastalıklar nedeniyle oluşur.Bunların en büyük sebebi nevatolojik hastalıklardan kaynaklanmaktadır.Hemofili ve kan yakımının fazla olduğu hastalıklarda oluşur.
Kolesterol taşlarının oluşum sebebi vücuttaki sarfa tuzu – kolesterol taşlarının değişiminden ötürü olur.Eğer çok kolesterollü beslenirseniz kolesterol taşı oranı artar ve safra tuzu oranı düşer.Böylece kolesterol safra kesesinde yoğunlaşıp kolesterol taşına neden olabilir.Kadınlarda safra kesesi taşları daha yaygın olarak görülür.Bunun nedeni genetik yapısı nedeniyle olmaktadır.Tam nedeni net olarka çözülememiştir.Kadınlarsa sarışın, şişman, beyaz tenli , açık renklerde daha fazla görüldüğü saptanmıştır.
Safra Kesesi Bitkisel Tedavisi:
Malzemeler:
*Limon
*Mısır Püskülü
*Siyah turp
*Şalgan Tohumu
*Çınar Kabuğu
*Zeytinyağı
Hazırlanışı:
*Kavrulmuş hale getirilen şalgam tohumları ile birlikte mısır püskülü yarım saat kaynatılır.Daha sonra süzülen bu karışım kaba aktarılır.Kesilmiş haldeki limonla dinlenmeye bırakılır.Bu karışımdan tedavi süresine dek günde gün aşırı aç karnına bir fincan içilir.
*Taze haldeki çınar kabukları bir saat boyunca dilimlenen limon içerisinde iyice kaynatılır.Süzüldükten sonra karışım bir müddet dinlenmeye bırakılır.Hastalık geçinceye dek her kahvaltı öncesi bir fincan tüketilir.
*Dilimlenen siyah turp bir gün boyunca zeytinyağı içerisinde dinlendirilir.Bu karışımdan sıkılarak elde edilen sıvı aç kahvaltı öncesi bir fincan içilir.

8 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

canim hayirli bayramlar diliyorum sana... Duaciyim ins. guzel zaman geciriyorsundur herseye ragmen... En guzel kapidan gonlunu ayirma hic... Guzel dostluklara...medinem

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi bayramlar sevgiler..

tasarım mekani dedi ki...

cansucugum, saglik durumunla ilgili yazdigin yaziyi yayinlamadim belki istemezsin diye... Benim cok yakin tanidigim bir arkadasin babasinda bobrek taslari vardi ve cok agrilar icersindeydi. Sonra kefir icti... kefir taslari vucudundan atmasini sagladi. Ilgilenebilirsin belki diye yazdim sana.. sevgiler medinem

TAZE NANE dedi ki...

Safra taşının iki sebepten ötürü olduğunu hiç bilmiyordum.
Yazın çok ilgimi çekti.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

geçmiş bayramın kutlu olsun.

tasarım mekani dedi ki...

Mumin muminin aynasidir... Dediklerin tek tarafli degil canim... Sicacik sevgilerimi iletiyorum... Medinem. ASKla kal ve onu hep taze tut.

Flame dedi ki...

Görümcemde de var safra taşı..
Ahmet Marankinin kitabından bir sürü bitkisel şey denedi ama olmadı..
Tek çözüm ameliyat dedi doktor. Fazla ihmal etmemek ve ertelememek gerekiyormuş. İltihap yaptığında veya safra kanala girdiğinde daha çok sorun çıkarırmış. Aklında olsun, ihmal etme.. Geçmiş olsun..

halime dedi ki...

merhabalar.kolay gelsin inşallah istediğin bilgilere ulaşırsın.benim babamda da var böbrek taşı var,ameliyat oldu ama yine oluştu.bi aralar mısır püskülünü güneşte kurutup suyunu içiyordu.ada geçici bir süreyle iyi gelmişti.selamlar.